Caravanbanden rollen winterstalling uit

bandenspanning controleren

bandenspanning controlerenKrakende schuurdeuren en piepende banden, de bekende voorjaarsgeluiden klinken weer op vele erven waar de boer een winterstalling aanbiedt. Vele caravanbanden rollen weer de stal uit nu het zonnetje volop schijnt en er langere weekenden zijn. Bent u al klaar om op pad te gaan voor leuke uitjes en vakantie?

Caravanbanden zijn niet geschikt om langere tijd stil te staan. Wanneer een caravan niet regelmatig is verplaatst, dan staat de caravanband te lang stil staat op één plek en kan het zijn ronde vorm verliezen. Dit geldt overigens ook voor vouwwagenbanden en camperbanden.

Eigenaren van caravans, campers en vouwwagens doen er goed aan om problemen met caravanbanden onderweg te voorkomen door vooraf de banden te laten controleren op uitdroging en scheuren. Breng hoe dan ook in ieder geval uw caravanbanden op de juiste bandenspanning.

Conditie caravanbanden

Een caravanband gaat gemiddeld 6 jaar mee. De exacte levensduur van een caravanband hangt echter af van waar deze aan blootgesteld wordt. Een koele, donkere en droge stalling zorgt ervoor dat uw caravanbanden langer meegaan. Ook het afdekken van caravanbanden tijdens de vakantie zorgt ervoor dat de caravanband langer meegaat.

Wel geldt dat hoe ouder de caravanband, hoe groter het veiligheidsrisico door slijtage en scheuren. Daarom luidt het advies ook caravanbanden gemiddeld elke 6 jaar te vervangen.

Gratis bandenspanning caravanband controleren Roosendaal

Bij Premio Roban vinden we het belangrijk dat iedereen met veilige caravanbanden de weg oprolt. Daarom controleren onze monteurs graag de bandenspanning van uw caravanbanden. We vertellen dan ook hoe u dit zelf kunt doen en checken ook even of de banden voldoende profiel en geen scheurtjes hebben.

En onze monteur brengt uw caravanbanden gratis op de juiste bandenspanning, mocht blijken dat deze onvoldoende is. Dan is dat in ieder geval geregeld om veilig verder te kunnen rijden. Dat is bandenservice bij Premio Roban.

Plan hier uw afspraak in