TPMS

Het Tyre Pressure Monitoring System ( TPMS ) meet uw bandenspanning en geeft een signaal af als een autoband een te lage bandenspanning heeft. Daardoor kan de autobestuurder de bandenspanning tijdig weer op peil brengen.

TPMS is in auto’s geïnstalleerd die vanaf 1 november 2014 nieuw geleverd zijn. Het bandenspanningcontrolesysteem zorgt ervoor dat u veilig en prettig over de weg rijdt en voorkomt onnodig brandstofverbruik en bandenslijtage. Via een sensor in de velg wordt doorlopend gemeten wat de bandenspanning is.

Momenteel zijn er twee verschillende systemen voor TPMS. Er is een indirect systeem dat werkt via de ABS-sensor van uw auto, welke veel toegepast wordt door Audi, Skoda, Volkswagen en Seat. En er is een direct systeem dat werkt via een druksensor in het wiel, wat vaak gebruikt wordt door Mercedes, Porsche en Renault.TPMS-systeem monteren?

Monteurs van Premio Roban zijn getraind om beide TPMS-systemen te controleren en repareren. Bevat uw auto een TPMS-systeem, dan kunnen onze monteurs tijdens de bandenwissel nagaan of alle sensoren goed werken en het batterijniveau voldoende is.

Hebt u een defecte sensor, dan kan onze monteur deze op vakkundige wijze vervangen. Hij zal een nieuwe sensor aanbrengen in de velg en deze met professionele apparatuur programmeren om met de boordcomputer van uw auto te communiceren. Zo meet en weet u altijd de juiste bandenspanning.


Tarief TPMS

TPMS-sensoren zijn er al vanaf € 45. Onze medewerker adviseert u graag over de verschillen en mogelijkheden.

Online afsprakenplanner

Via de online afsprakenplanner kunt u op het door u gewenste tijdstip een afspraak inplannen. Wanneer u op dat moment komt aanrijden, staan onze mensen al voor u klaar om met uw TPMS-syteem aan de slag te gaan. Daardoor kunt u snel en veilig weer verder rijden.

Maak nu online een afspraak