wanneer winterbanden wisselen
Wanneer winterbanden?
25 oktober 2017
winterbanden verplicht
Zijn winterbanden verplicht?
9 november 2017

Nieuw leven voor wegenwacht praatpaal

anwb wegenwacht praatpaal

praatpaal anwb wegenwacht

Langs de Nederlandse snelwegen is haast geen enkele gele wegenwacht praatpaal meer te vinden. Bijna alle 3300 zijn verwijderd. Een deel van de praatpalen zal duurzaam worden ‘geüpcycled’.

Upcyclen betekent dat de wegenwacht praatpalen niet worden vernietigd of gerecycled, maar dat ze een nieuw leven krijgen in een iets andere vorm. Bijvoorbeeld als laadpaal of informatiezuil.

Een enkele wegenwacht praatpaal zal in een museum terecht komen, want nog voordat de verwijdering begon was de praatpaal al een echt collectors item. Ruim 500 praatpalen zijn dan ook gereserveerd om verkocht te worden aan particulieren en organisaties die hiervoor belangstelling hebben.

Bouwplaat wegenwacht praatpaal

Voor wie nog zeer gehecht is aan de wegenwacht praatpaal heeft Rijkswaterstaat een bouwplaat gemaakt waarmee de eigen mobiele telefoon in een wegenwacht praatpaal veranderd kan worden.

Pechhulp

Zorg regelmatig voor een onderhoudsbeurt van uw auto, dat vermindert de kans op autopech. Mocht het noodlot u toch treffen, dan heeft Premio Roban voor u de meest volledige en voordelige Pech Onderweg Service van Nederland.