autoband verwisselen
Autobanden van kwaliteit vergroten uw veiligheid
7 maart 2018
zomerbandentest banden advies
Falken Sincera en Michelin Primacy 3 winnaars ANWB Zomerbandentest 2018
19 maart 2018

Zomerbanden wisselen voor de zomertijd!

zomerbanden wisselen

wanneer zomerbanden wisselen Het zonnetje schijnt en het kwik stijgt boven de 7 graden. Dat betekent dat het tijd is voor de zomerbanden wissel, zodat u veilig kunt blijven rijden. Wilt u weten wanneer zomerbanden wisselen mogelijk is? Kijk dan in onze afsprakenplanner of plan dan alvast uw afspraak in.

Blijven rijden met winterbanden bij zomerse temperaturen is onverstandig, want het vermindert uw veiligheid en kost u meer geld. Banden bepalen immers hoe uw auto presteert.

Waarom zomerbanden wisselen?

  • Zomerbanden hebben bij zomerse temperaturen veel meer grip dan winterbanden.
  • Zomerbanden hebben een kortere remweg op droog wegdek dan winterbanden, omdat het rubber harder is.
  • Het zachte rubber van winterbanden zorgt voor een hoger brandstofverbruik en meer slijtag. Dat zorgt voor extra kosten van ongeveer € 50, dan wanneer u op zomerbanden rijdt.
  • Zomerbanden geven bij zomerse temperaturen een betere wegligging.
  • Wanneer we uw banden wisselen, dan inspecteert onze monteur ook meteen alle banden op profieldiepte, slijtage, beschadigingen en bandenspanning.

Wanneer zomerbanden wisselen?

Op zomerbanden rijden is alleen verstandig bij zomerse temperaturen. In Nederland spreken we van zomerse temperaturen als de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden uitkomt.

Plan hier uw bandenwissel in

Vierseizoenenbanden

Een alternatief voor het rijden op zomerbanden is het compromis profiel en materiaal tussen zomerbanden en winterbanden: 4 seizoenenbanden, ook wel bekend als all season banden. Deze autobanden presteren altijd gemiddeld en kan een goede keuze zijn wanneer u minder dan 12.500 kilometer per jaar rijdt.

Echter voor de beste prestaties kiest u zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter.