elektrische vrachtwagen tesla semi
Futuristisch werkpaard: elektrische vrachtwagen rijdt 800 km
29 november 2017
welke band bandenlabel
Waarom winterbanden nuttig zijn
19 december 2017

Verkocht! Huis van autobanden en zand

aardehuis olst autobanden

aardehuis olst autobandenHet eerste aardehuis verkocht. Dat is een ecologisch huis, gemaakt van autobanden, zand en veel energiebesparende technieken. Verkoopprijs: € 245.000. Locatie: Olst.

Het aardehuis bevat verschillende technische snufjes in het huis om het comfortabel te maken. Zo is er een eigen waterbron, zonne-energie en een waterzuivering voor grijs water. Het heeft honderd vierkante meter woonoppervlakte en rondom het aardehuis is 300 vierkante meter grond. Eigenaresse Elly Pol zegt dat het wonen daardoor zo’n € 4000 goedkoper is.

Ecologische koper

Het huis werd niet aan de eerste de beste persoon verkocht, de koper moest wel aan enkele voorwaarden voldoen. Wie wil leven in een ecologische wijk moet immers wel bereid zijn volledig ecologisch te wonen. Eigenaresse Elly Pol vertelt aan RTV Oost: ‘Bijvoorbeeld door alleen natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen en ecologische make-up gebruiken. Het natuurlijke systeem gaat verloren als niet iedereen mee doet.’

RTV Oost heeft een documentaire over de ecologische wijk met huizen van autobanden en zand gemaakt. Deze is is online te bekijken op RTV Oost. Wie meer wil weten over it unieke project dat door 23 gezinnen in 2013 werd gestart kan terecht op aardehuis.nl.