bandenspanning controleren
Waarom bandenspanning controleren geld bespaart
26 september 2017
winterbandentest banden advies
Winnaars ANWB Winterbandentest 2017: Continental en Dunlop
10 oktober 2017

Solar Teams rijden World Solar Challenge op Bridgestone banden

bridgestone banden

bridgestone bandenDe zonnewagens Nuna 9, Red Shift en Stella Vie zijn klaar voor de Bridgestone World Solar Challenge die op 8 oktober 2017 in Australië van start gaat. De teams rijden dit jaar op Bridgestone banden: de brandstofefficiënte Ecopia autoband met de speciale technologie Ologic.

De World Solar Challenge in Australië viert dit jaar zijn dertigste editie. 42 teams uit 21 landen rijden deze keer de 3000 kilometer lange race in hun innovatieve zonnewagens. De deelnemers vertrekken zoals gebruikelijk in het noorden van Australië in de stad Darwin en rijden naar de stad Adelaide in het zuiden, waar zij op 15 oktober finishen.

De race bestaat uit drie klassen. De Challenger Class is een wedstrijd op basis van snelheid terwijl de Cruiser Class de strijd aan gaat op het gebied van energie-efficiëntie en de praktische werking van voertuigen. Tot slot is er nog de avonturiersklasse die openstaat voor verschillende soorten voertuigen.

Bridgestone banden brandstofefficiënt

De 21 teams die strijden in de Challenger klasse en Cruiser klasse races mogen rijden op Bridgestone banden. Zij krijgen de Ecopia autobanden met de speciale technologie Ologic dat speciaal ontwikkeld is om brandstofefficiënt te rijden.

Bridgestone gelooft dat een duurzame samenleving zorgt voor een gezonde omgeving voor huidige en toekomstige generaties. Daarom neemt Bridgestone deel aan de World Solar Challenge om jonge ingenieurs te ondersteunen die hard werken aan het ontwikkelen van duurzame technologieën. Door onder meer brandstofefficiënte Bridgestone banden te leveren hoopt bandenfabrikant bij te dragen aan hun onderwijskansen en het vergroten van hun mogelijkheden.

Nederlandse deelname

Vanuit Nederland reizen maar liefst 3 teams Down Under. Het Nuon Solar Team gaat de strijd aan in de Challenger klasse met de Nuna 9. Zij nemen het op tegen onder meer het Solar Team Twente die met hun zonnewagen Red Shift de snelste probeert te zijn. In de Cruiser klasse probeer het Solar Team Eindhoven met Stella Vie de race te winnen.

Premio Roban wenst alle Nederlandse teams heel veel succes en plezier toe! (Update: Nederland wint!)