anwb wegenwacht praatpaal
Wegenwacht praatpaal is uitgepraat!
3 augustus 2017
bandenmonteur vacature
Bandenmonteur gevraagd
4 september 2017

De scholen zijn weer begonnen! Automobilisten opgelet!

scholen zijn weer begonnen

scholen zijn weer begonnenHet wordt komende week weer drukker in het verkeer. De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat er veel scholieren met hun fiets de weg op gaan. Rijd daarom wat voorzichtiger. Hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

In de eerste weken na de zomervakantie vinden er volgens Veilig Verkeer Nederland ruim 30% meer ongevallen plaats dan in de rest van het jaar. Vooral de brugklassers gaan na de zomervakantie vaak voor het eerst een nieuwe, voor hen onbekende, route fietsen. Vooral op gevaarlijke kruispunten levert dit problemen op. Dit gaat meestal goed maar helaas loopt dit ook wel eens fout af.

Veilig op de fiets met VR-verkeersles

Veilig Verkeer Nederland heeft samen met Samsung de app ‘Beat the Street’ ontwikkeld die fietsers in Virtual Reality de gevaren van het verkeer toont. Het doel is om jongeren op een veilige manier ervaring te geven in het deelnemen aan het verkeer.

Onervarenheid blijkt een van de grote oorzaken van ongelukken te zijn onder jongeren die op de fiets naar school gaan. Bovendien zijn jonge fietsers tegenwoordig snel afgeleid door een sms, een appje, e-mail of het luisteren naar muziek. Dit vaak tot grote schik van autobestuurders.

De game ‘Beat the Street’ is gratis te downloaden en te gebruiken met de Samsung Gear VR of andere VR-oplossingen. Medewerkers van Samsung verzorgen ook vrijwillig innovatieve virtual reality-verkeersveiligheidslessen op scholen. Docenten die meer willen weten of lesmateriaal willen aanvragen kunnen dit doen via Samsung.nl/Beatthestreet.

Hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.