hankook autoband flexup
Autobanden van de toekomst: Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine
24 januari 2018
autoband verwisselen
Autobanden van kwaliteit vergroten uw veiligheid
7 maart 2018

Remvloeistof vervangen. Is dat nou echt nodig?

remvloeistof vervangen

remvloeistof vervangenRemvloeistof vervangen gebeurt gemiddeld elke twee jaar, afhankelijk van wat het onderhoudsschema van uw auto aangeeft. U wilt in ieder geval de remvloeistof vervangen voordat de remmen niet meer werken, want als u daar achter komt tijdens het rijden…

Remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen van een auto werken, zodra het rempedaal wordt ingetrapt. Het rempedaal verplaatst de remvloeistof in plaats van deze in elkaar te drukken. Hierdoor komen andere onderdelen van het remsysteem in beweging, wat ervoor zorgt dat de auto vaart mindert.

Regelmatig de remvloeistof vervangen is nodig omdat het veroudert en de kwaliteit en werking minder wordt. De soorten remvloeistof DOT3 en DOT4 zijn bovendien hygroscopisch, wat betekent dat de remvloeistof water opneemt uit de lucht. Hierdoor daalt het kookpunt van de remvloeistof.

De remmen en de remvloeistof kunnen namelijk behoorlijk heet worden. Afhankelijk van hoe hard iemand remt, kan de remvloeistof een temperatuur van meer dan 200 graden bereiken. Water heeft een kookpunt van 100 graden. Dat gaat dus koken en kan op dat moment voor dampbelvorming in de leidingen zorgen. Deze dampbellen kunnen, in tegenstelling tot de remvloeistof, wel in elkaar worden gedrukt tijdens het remmen. Hierdoor wordt er minder kracht doorgezet naar de overige delen van het remsysteem, dus is er minder beweging en daarmee minder remkracht. Dat betekent slechter werkende remmen of remmen die helemaal niet meer werken.

Tijdig remvloeistof vervangen

Wanneer de monteurs van Premio Roban onderhoud aan uw auto plegen, bekijken zij altijd de staat van uw remvloeistof. Zowel bij een kleine beurt als grote beurt en met een APK-keuring.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat tijdig de remvloeistof vervangen wordt. Het voorkomt simpelweg onnodige ongelukken en bij Premio Roban willen we dat u veilig de weg op rijdt, en veilig stoppen kunt. Daarom plegen we zorgvuldig auto onderhoud. Profiteer nu van onze grote voordelen op uw auto onderhoud

Maak in februari een afspraak bij Premio Roban en ontvang 50% korting op uw APK-keuring.

Plan hier uw afspraak in