michelin visionary concept tyre
Autoband van de toekomst: de Michelin Visionary Concept Tyre
17 november 2017
aardehuis olst autobanden
Verkocht! Huis van autobanden en zand
11 december 2017

Futuristisch werkpaard: elektrische vrachtwagen rijdt 800 km

elektrische vrachtwagen tesla semi

elektrische vrachtwagen tesla semiEen rijbereik van 800 kilometer, een maximaal laadvermogen van ruim 36 ton, en vier elektromotoren die de eerste elektrische vrachtwagen van Tesla in twintig seconden naar een snelheid van 96 kilometer per uur brengen. Dat is de Semi.

Vriend en vijand werden onlangs verrast door Elon Musk. Er werd een elektrische vrachtwagen verwachten, alleen dat één accu goed is voor 800 kilometer, dat zag niemand aankomen.

Volgens Tesla heeft deze elektrische vrachtwagen een veel lagere kilometerkostprijs dan een dieseltruck, wordt de veiligheid verhoogd en is de rijervaring voor chauffeurs een ware beleving.

Een ander verrassend element is de genoemde topsnelheid, want dit is de snelheid als de oplegger compleet volgeladen is. Bijzonder is ook de cabine waar de vrachtwagenchauffeur in het midden zit. Naast het stuur zitten twee grote touchscreens met informatie over de te rijden route, de dode hoek en data over de vrachtwagen.

tesla semi elektrische vrachtwagen

Elektrische vrachtwagen naar Nederland

De Tesla Semi gaat zeker in Nederland rijden, want pionier in zero-emissie transport Breytner uit Rotterdam heeft de als eerste Nederlandse bedrijf deze elektrische vrachtwagen besteld. Dat werd op 25 november tijdens het jaarcongres van Transport en Logistiek Nederland bekend gemaakt.

De eerste meters van de Tesla Semi in Nederland zal ongetwijfeld gadegeslagen worden door fans van Tesla én stoere vrachtwagens. Verwacht wordt dat de Tesla Semi in 2019 in productie gaat.