iphone automodus
Automodus iPhone komt 19 september uit!
18 september 2017
bridgestone banden
Solar Teams rijden World Solar Challenge op Bridgestone banden
3 oktober 2017

Waarom bandenspanning controleren geld bespaart

bandenspanning controleren

bandenspanning controlerenEr ontsnapt lucht uit de banden van uw auto, waardoor uw autobanden zachter worden. Regelmatig de bandenspanning controleren zorgt er niet alleen voor dat u veilig rijdt, het bespaart u ook nog eens tot wel € 150 per jaar.

Die besparing zit vooral in het brandstofverbruik, want rijden met zachte banden zorgt voor een hoger brandstofverbruik. Ook slijten de banden sneller, waardoor deze eerder vervangen moeten worden.
Zachte banden zorgen ook voor meer uitlaatgassen en lawaai. De remweg wordt langer en de kans op een klapband, en dus een ongeluk, neemt toe. Genoeg redenen dus om elke twee maanden de bandenspanning te controleren.

Bandenspanning controleren pakt u zo aan

  • Controleer als de band koud is. Hebt u 5 kilometer of 15 minuten gereden, tel dan 0,3 bar op bij de geadviseerde bandenspanning.
  • De juiste bandenspanning vindt u in het instructieboekje van de autofabrikant.
  • De geadviseerde bandenspanning is voor zomerbanden. Rijdt u op winterbanden, tel dan 0,2 bar er bij op.
  • Controleer ook uw reserveband! De bandenspanning van de reserveband hoort 0,5 bar hoger te liggen dan de geadviseerde bandenspanning. Dan kan uw reserveband bij pech altijd meteen gebruikt worden.

Gratis bandenspanning controleren Roosendaal

De monteurs van Premio Roban laten graag aan u zien hoe bandenspanning controleren in zijn werk gaat. Ze kijken dan gelijk even of uw banden nog voldoende profiel hebben en scheurtjes vertonen. Hebben uw banden lucht nodig, dan pompen we ze gratis voor u op en zorgen we ervoor dat de banden weer de juiste bandenspanning hebben. Dat is bandenservice bij Premio Roban.

Plan hier uw afspraak in