ruitenwissers vervangen
Ruitenwissers vervangen gebeurt niet op tijd
25 december 2017
hankook autoband flexup
Autobanden van de toekomst: Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine
24 januari 2018

Autopech onderweg? Zo roept u in 2018 pechhulp in!

anwb wegenwacht praatpaal

Autopech - Pech Onderweg ServiceAutobestuurders met autopech kunnen niet meer terecht bij de bekende gele praatpaal. Het afgelopen jaar verbrak Rijkswaterstaat de verbinding. Daardoor bent u vanaf nu aangewezen op uw mobiele telefoon.

Rijkswaterstaat adviseert daarom altijd een opgeladen mobiele telefoon mee te nemen in de auto en het telefoonnummer van de pechhulpverlener paraat te hebben. Wanneer dit veilig kan is het altijd het beste om door te rijden naar een parkeerplaats of benzinestation of pechhaven.

Is de autopech zo ernstig dat u noodgedwongen moet stoppen op de vluchtstrook, dan raadt Rijkswaterstaat aan om de auto zoveel mogelijk rechts van de snelweg stil te zetten. Draai de wielen naar rechts, want dat voorkomt dat de auto de weg opschiet als deze van achteren wordt aangereden.

Zet de alarmlichten aan en stap voorzichtig aan de rechterzijde uit. Ga onmiddellijk achter de achter de vangrail te gaan staan en trek een veiligheidshesje aan. Bel daarna pas voor hulp. Bij autopech is dat uw pechhulpverlener, bij een ongeval of een andere noodsituatie natuurlijk 112.

Autopech Onderweg Service

Goed onderhoud van de auto vermindert de kans op autopech. Als erkend onderhoudsdealer mag Premio Roban daarom de meest volledige en voordelige Pech Onderweg Service van Nederland aanbieden wanneer u uw auto bij ons laat onderhouden.

Autopech: geen praatpaal