autoband verwisselen
Helft automobilisten kan geen autoband verwisselen bij pech onderweg
12 september 2017
bandenspanning controleren
Waarom bandenspanning controleren geld bespaart
26 september 2017

Automodus iPhone komt 19 september uit!

iphone automodus

automodus iphoneAutobestuurders met een iPhone kunnen vanaf 19 september 2017 ongestoord en veilig autorijden. Dan rolt Apple IOS 11 uit, de nieuwste versie van het besturingssysteem van iPhone en iPad. IOS 11 bevat een automodus functie met de toepasselijke naam ‘Niet storen onder het rijden’.

Wie de functie ‘Niet storen onder het rijden’ aanzet, zal tijdens het rijden tijdelijk geen berichten meer ontvangen. De automodus van Apple blokkeert dat automatisch dankzij slimme technologie die herkent wanneer iemand aan het autorijden is. Stuurt iemand een sms naar een persoon die aan het autorijden is, dan krijgt de zender een automatisch bericht met de mededeling dat de ontvanger aan het autorijden is.

In dringende gevallen kan de automodus omzeilt worden door het bericht nog een keer te sturen. Bijrijders en treinreizigers kunnen de ‘Niet storen onder het rijden’ functie uitschakelen. Gebruikers die IOS 11 downloaden krijgen na hun eerste autorit automatisch de vraag of ze de automodus willen aanzetten.

Geen iPhone, wel automodus?

Voor mensen die geen iPhone hebben, maar wel graag een automodus willen is er ook goed nieuws. Apple is niet de enige die een automodus uitbrengt.  Zo maakte verzekeraar Interpolis een automodus en ook elektronicafabrikant Samsung heeft een automodus ontwikkeld: In-Traffic Reply.