anwb wegenwacht praatpaal
Autopech onderweg? Zo roept u in 2018 pechhulp in!
1 januari 2018
remvloeistof vervangen
Remvloeistof vervangen. Is dat nou echt nodig?
13 februari 2018

Autobanden van de toekomst: Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine

hankook autoband flexup

hankook autoband autobine hankook autoband iplay hankook autoband shiftrac hankook autoband magfloat

 

 

 

 

 

 

Niet één, maar vijf futuristische conceptbanden zijn ontwikkeld door studenten van de University van Cincinnati in samenwerking met autobandenfabrikant Hankook. De autobanden zijn geïnspireerd op toekomstige mobiliteit en werden op de IAA 2017 in Frankfurt onder de noemer ‘Connect to the Connected World’ gepresenteerd.

De autobandenfabrikant wil mogelijke innovatieve bandentechnologieën voor de mobiliteit in de toekomst schetsen, zoals het delen van auto’s, autonoom rijden en auto’s die met elkaar verbonden zijn.

Daarom startte de bandenfabrikant ‘Design Innovation 2016’, een project dat de oneindige mogelijkheden van een band realiseert als resultaat van een serieuze discussie over een creatief en realistisch alternatief voor toekomstig rijden. Het resultaat zijn de futuristische autobanden Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac en Autobine.

hankook autoband magfloat

 

 

De Magfloat is een voortbewegingsmiddel op basis van magneetveldvergroting. Geschikt voor één gebruiker die vrij kan bewegen met een lage snelheid van 20 kilometer per uur of minder, en binnenshuis kan worden gebruikt.

hankook autoband flexup

 

 

 

 

De Flexup maakt het mogelijk om vrij te bewegen, zelfs als er een trap wordt aangetroffen op de route. Met de Flexup kun je gewoon over de trap heen rijden, dankzij een principe van gedeelde loopvlakken die uitzetten of krimpen.

hankook autoband iplay

 

 

De iPlay is een tweewieler met flexibele ophangconstructie die de efficiëntie en bochten in het stedelijk autodeelsysteem maximaliseert. De flexibele ophanging minimaliseert de ruimte die het inneemt tijdens de standby-modus.

hankook autoband shiftrac

 

 

 

De Shiftrac is ontwikkelt voor de politie die in steden de veiligheid moet waarborgen. Deze gebieden worden steeds compacter, en dat vraagt natuurlijk om een speciale autoband. De Shiftrac is dan ook een autoband die sterke bochten en snelle rijstrookwisselingen mogelijk maakt. Dat gebeurt door blokken te verschuiven volgens het schaatsprincipe.

hankook autoband autobine

 

 

De Autobine is een conceptband voor bussen waarbij de carrosserie wordt uitgevouwen en samengetrokken, terwijl de banden automatisch worden bevestigd en losgemaakt. Dit gebeurt op basis van het aantal passagiers. Het is een intelligente band die het gewicht van de auto detecteert en zich hecht aan de bus.