remvloeistof vervangen
Remvloeistof vervangen. Is dat nou echt nodig?
13 februari 2018
zomerbanden wisselen
Zomerbanden wisselen voor de zomertijd!
13 maart 2018

Autobanden van kwaliteit vergroten uw veiligheid

autoband verwisselen

banden wisselenAutobanden zijn het belangrijkste onderdeel van een auto, wanneer het aankomt op de veiligheid van inzittende. Het enige contact met de weg is immers een autoband. Hoe beter de kwaliteit van een autoband, hoe hoger de veiligheid van de automobilist. Het kan levens redden! Check daarom regelmatig de kwaliteit van uw autobanden.

Wilt u de kwaliteit van autobanden, en dus uw veiligheid, controleren? Dan zijn er vier manieren, waarvan de eerste manier het bekijken van het Europees Bandenlabel is. Dit label zit verplicht op elke autoband en vertelt de score voor grip op nat wegdek. Hoe slechter de grip, hoe groter de afstand van de remweg bij regen. Zo is de remweg met een autoband klasse A maar liefst tot 18 meter korter dan een autoband van klasse F.

2 maanden check

Verder worden automobilisten aangeraden elke 2 maanden hun autobanden te controleren op 3 punten: schade, profiel en bandenspanning. Stoepranden, spijkers, schroeven kunnen gemakkelijk een autoband beschadigen. Kijk daarom goed naar bobbels en scheuren.

Het regelmatig controleren van de bandenspanning is nodig, omdat banden altijd langzaam leeg lopen. Alleen autobanden die voldoende zijn opgepompt, zijn veilig om mee te rijden. Bovendien kan een automobilist er € 150 per jaar mee verdienen.

Tot slot is er nog het profiel van de autoband. Dat moet minimaal 1.6 mm bij zomerbanden en 4.0 mm bij winterbanden zijn. Echter, dat is wel het absolute minimum, want een versleten band levert een veel grote kans op bandenpech op. Het geeft minder comfort tijdens het rijden, maar is ook nog eens gevaarlijk.

Controleer daarom regelmatig de profieldiepte van alle autobanden. Dat kan gemakkelijk met een muntstuk van 1 of 2 euro. Gebruik voor zomerbanden 1 euro en voor winterbanden 2 euro. Ziet u de rand van het muntstuk, dan is het tijd om de autoband te vervangen. U bent natuurlijk ook altijd welkom bij Premio Roban om uw autobanden te laten controleren.

Autobanden: uw verantwoordelijkheid

De kwaliteit van uw autobanden zijn uw verantwoordelijkheid. Kiest u voor autobanden die meer grip geven, een kortere remweg en een kleinere kans op ongevallen opleveren? Dan kiest u voor banden van goede kwaliteit.