Goodyear’s autoband van de toekomst: Eagle 360 Urban
5 september 2017
iphone automodus
Automodus iPhone komt 19 september uit!
18 september 2017

Helft automobilisten kan geen autoband verwisselen bij pech onderweg

autoband verwisselen

autoband verwisselen Pech onderweg en met een lekke autoband langs de weg? De helft van de Nederlandse automobilisten moet dan hulp inroepen. Ze kunnen geen autoband verwisselen, omdat ze niet weten hoe dat moet. Dat blijkt uit onderzoek van AutoScout24.

Vooral vrouwen (72%) hebben aanzienlijk minder verstand van een autoband verwisselen dan mannen (21%). Wel treffen de meeste automobilisten voorbereidingen, zeker in het geval wanneer een grote reis met de auto wordt gemaakt. Tachtig procent van de automobilist geeft de auto een kleine beurt om zeker te weten dat de auto een lange rit aankan, zoals het controleren van de bandenspanning, oliepeil en koelvloeistof.

Geen zorgen

Klanten van Premio Roban, automobilisten en vrachtwagenchauffeurs, hoeven zich geen zorgen te maken over het wel of niet kunnen verwisselen van een autoband. ‘De meeste nieuwe auto’s hebben niet eens meer een reserveband bij zich, maar slechts een reparatiekit waarmee ze het tot aan de dichtstbijzijnde garage kunnen redden.’

‘Dat betekent dat automobilisten eerst tijd verliezen langs de snelweg en vervolgens nog eens tijd kwijt zijn in de garage. En dat is zonde, onnodig en kan beter’, vindt Danny Rijnart van Premio Roban.

Praktische oplossing: autoband verwisselen

‘Daarom hebben wij voor onze klanten de Pech Onderweg Service die meteen uitrijdt én gelijk de juiste autoband meeneemt als deze op voorraad is. Hij verwisselt de autoband ter plaatse en de automobilist kan onmiddellijk weer verder rijden. Dat vinden we bij Premio Roban wel zo praktisch.’

Dus kunt u geen autoband verwisselen? Dat geeft helemaal niet, want Premio Roban regelt het voor u.